Κατόπιν επικοινωνίας επισκεφθείτε μας στο κατάστημα 26ης Οκτωβρίου 28(Δικαστήρια), για δοκιμή των Γυαλιών της επιλογής σας.

 • 2310 534031

  Αρ. Τηλεφώνου

Σύνδεση μέλους

Καλώς ήλθατε. Συνδεθείτε για να ξεκινήσετεΕγγραφή μέλους

Θέλετε τις καλύτερες προσφορές? Ξεκινήστε από εδώ!


Ανάκτηση κωδικού

Ξεχάσατε τον κωδικό σας; Μην ανησυχείτε μπορείτε να τον ανακτήσετε

Φακοί επαφής - Συμβουλές

Φακοί επαφής ημερήσιας αντικατάστασης
Είναι σήμερα γνωστό ότι κάποιο ποσοστό των χρηστών μαλακών φακών επαφής παρουσιάζει συμπτώματα ξηροφθαλμίας. Ως αποτέλεσμα, ένα μεγάλο ποσοστό των χρηστών δεν είναι ικανοποιημένοι από την αίσθηση άνεσης ως το τέλος της ημέρας. Επίσης, ένα μέρος των χρηστών είναι πιθανόν να παρουσιάσει βιομικροσκοπικά ευρήματα (κυρίως στίξεις στον κερατοειδή, βλ. εικόνα δίπλα) λόγω οφθαλμικής αλλεργίας στα υγρά καθαρισμού, η χρήση των οποίων είναι απαραίτητη στους συμβατικούς φακούς.

Για τις παραπάνω περιπτώσεις η χρήση ημερήσιων Φακών Επαφής (daily disposables) αποτελεί ιδανική λύση, όχι μόνον γιατί προσφέρουν τη φρεσκάδα ενός νέου ζευγαριού φακών στο μάτι κάθε μέρα, αλλά γιατί παράλληλα απελευθερώνουν το χρήστη από τον καθημερινό καθαρισμό τους. Η τελευταίας γενιάς ημερήσιοι φακοί επαφής έχουν ενσωματωμένες ειδικές τεχνολογίες για μεγαλύτερη άνεση κατά τη διάρκεια της χρήσης. Για παράδειγμα, ο 1-day Acuvue Moist της Johnson & Johnson έχει ενσωματωμένο ένα συστατικό(τεχνολογία LACREON) που συγκρατεί την υγρασία και τη διαβροχή των φακών επαφής, βελτιώνοντας την άνεση στο τέλος της ημέρας.


 

Έγχρωμή φακοί επαφής

Θέλετε να αλλάξετε το χρώμα των ματιών σας;

 • ελάτε στο OPTIKON XPRESS και θα βρείτε τη μεγαλύτερη ποικιλία σε έγχρωμους φακούς επαφής.

Θα πρέπει να επιλέξετε ανάμεσα στις καλύτερες εταιρείες έγχρωμων φακών επαφής όπως FRESHLOOK ,NATURAL COLORS, ONLY ONE, SOLEKO.Είναι μηνιαίας αντικατάστασης και κάθε εταιρεία έχει μοναδικά χρώματα. Υπάρχει η δυνατότητα πάντα να τους συνδυάσουμε και με τη διόρθωση κάποιας αμετρωπίας όπως μυωπία,υπερμετρωπία ή αστιγματισμό.


Για τη χρήση των έγχρωμων φακών επαφής ισχύουν ότι και στους λευκούς μηνιαίας αντικατάστασης.

 


 

Συμβουλές φακών επαφής

Οι χρήστες φακών επαφής προκειμένου να εφαρμόζουν με ασφάλεια τους φακούς θα πρέπει να τηρούν τους κανόνες υγιεινής.

 • Πριν αγγίξετε τους φακούς σας πρέπει να πλένετε τα χέρια σας .
 • Είναι σημαντικό να καθαρίζετε και να απολυμαίνετε τους φακούς σας μετά από κάθε χρήση ώστε να απομακρυνθούν οι εναποθέσεις και να καταστρέφονται τα περισσότερα είδη βακτηριδίων.
 • Να χρησιμοποιείτε καινούργιο διάλυμα κάθε φορά που αποθηκεύετε τους φακούς σας. Ποτέ μην αποθηκεύετε τους φακούς στο ίδιο διάλυμα ή σε φυσιολογικό ορό.Δεν γίνεται απολύμανση.
 • Κρατάτε τη θήκη των φακών σας πάντα καθαρή.
 • Μη χρησιμοποιείτε νερό βρύσης για να ξεπλύνετε τους φακούς ή τη θήκη.
 • βγάζετε πάντα τους φακούς σας πριν κοιμηθείτε.
 • το μακιγιάζ των ματιών πρέπει να γίνεται αφού πρώτα έχουν τοποθετηθεί οι φακοί

 


Φακοί επαφής μηνιαίας αντικατάστασης
Η μεγάλη περιεκτικότητα τους σε νερό προσφέρει μεγάλη άνεση στους χρήστες ακόμη και σε ‘’δύσκολές’’ συνθήκες όπως μαγαζιά χωρίς καλό εξαερισμό ή χώρους με κλιματισμό. Η συχνή αντικατάσταση τους (μηνιαία)δεν επιτρέπει στους φακούς να ‘’λερωθούν’’ να συγκεντρώσουν δηλαδή επάνω πρωτεΐνες και λιπίδια ουσίες που περιέχονται στα δάκρυα. Κάθε μήνα έχετε καινούργιούς καθαρούς φακούς επαφής και έτσι περισσότερη προστασία από μολύνσεις και ερεθισμούς .Σε περίπτωση που χάνετε συχνά τους φακούς σας ή σχίζονται λόγω κακής χρήσης ή οι φακοί σας φθείρονται λόγω επαγγέλματος (πχ. Κάποιος κομμωτής μπορεί να χαλάσει τους φακούς με λακ ) το κόστος αντικατάστασης είναι πολύ μικρότερο από τους συμβατικούς φακούς. Επίσης σας δίνετε η δυνατότητα να έχετε πάντα ένα δεύτερο ζευγάρι φακών επαφής πάντα μαζί σας.

 

Στο optikon xpress μέσα από τη μεγαλύτερη ποικιλία προϊόντων ποιότητας μπορούμε να σας καθοδηγήσουμε υπεύθυνα για την τέλεια επιλογή φακών επαφής ανάλογα με τις προσωπικές σας ανάγκες.


Οι φακοί επαφής χρησιμοποιούνται για αντικαταστήσουν τα γυαλιά ώστε να διορθώσουν μία διαθλαστική ανωμαλία όπως μυωπία,υπερμετρωπία,αστιγματισμό. Γενικά προσφέρουν καλύτερη όραση σε σχέση με τα γυαλιά γιατί έχετε μεγαλύτερο οπτικό πεδίο και τέλεια περιφεριακή όραση. Επίσης είναι κατάλληλοι για σπορ και ασχολίες στις οποίες σας εμποδίζουν τα γυαλιά σας καθώς υπάρχει πλήρης ελευθερία κινήσεων.

Υπάρχουν πολλά είδη φακών επαφής .

 • ετήσιας αντικατάστασης
 • μηνιαίας αντικατάστασης
 • ημερήσιας αντικατάστασης
 • έγχρωμοι φακοί επαφής

Χρήση φακών επαφής

• Μόλις ξεκινάτε με τους φακούς επαφής
Εάν τώρα ξεκινάτε να φοράτε φακούς, είναι σημαντικό να γνωρίζετε πώς να χειρίζεστε τους φακούς σας και να συνηθίσετε να έχετε φακούς στα μάτια σας.


• Τα πρώτα βήματα
Πλένετε τα χέρια σας με σαπούνι που δεν περιέχει λανολίνη και στεγνώστε τα προσεκτικά προτού χρησιμοποιήσετε τους φακούς σας.
Απομακρύνετε όλα τα υπολείμματα από νικοτίνη, κρέμα χεριών, σκόνη, χνούδια, ή λίπος από τα δάκτυλα, αφού αυτά μπορούν να δράσουν στο φακό και να προκαλέσουν ενόχληση.


Προσπαθήστε να δουλεύετε πάνω σε μια επίπεδη επιφάνεια όταν χρησιμοποιείτε τους φακούς.
Εάν είσαστε πάνω από νιπτήρα φροντίστε να κλείσετε την αποχέτευση. Πάντα τοποθετείτε και αφαιρείτε τον ίδιο φακό, για να αποφύγετε να μπερδέψετε τον δεξί με τον αριστερό φακό


• Τοποθετώντας τους φακούς
1. Βγάζετε τον φακό από την θήκη. Τοποθετείστε τον πάνω στην άκρη του δείκτη του δεξιού σας χεριού με την κυρτή επιφάνεια προς τα πάνω. Πιθανό να χρειαστεί να ξεπλύνετε τον φακό σας με τον φυσιολογικό ορό, ειδικό υγρό για φακούς επαφής

2. Τοποθετείστε το παράμεσο δάκτυλο του δεξιού χεριού στο κάτω χείλος του βλεφάρου και με τον δείκτη του άλλου χεριού σηκώστε απαλά το άνω τμήμα των βλεφάρων. Κατόπιν, συνεχίστε να κοιτάτε στο φακό και τοποθετείστε τον απαλά στον κερατοειδή (στο κέντρο του ματιού).Κοιτάξτε κάτω, τότε προσεκτικά ελευθερώστε το κάτω βλέφαρο και μετά το άνω βλέφαρο.


Συνεχίστε να κοιτάτε κάτω για δύο δευτερόλεπτα για να επιτρέψετε στον φακό να σταθεροποιηθεί.

• Αφαιρώντας τους φακούς σας.

Πλένετε και στεγνώνετε τα χέρια σας, όπως προτείνεται προτού εφαρμόσετε τους φακούς σας.
1. Τοποθετείστε το δείκτη του δεξιού χεριού στο άνω χείλος του βλεφάρου και με τον δείκτη του άλλου χεριού στο κάτω χείλος του βλεφάρου.
2. Με τις δύο άκρες των βλεφάρων συμπιέστε τον φακό.

• Αποθήκευση των φακών σας.
Οι φακοί επαφής αφαιρούνται κάθε βράδυ και αποθηκεύονται κατά τη διάρκεια της νύχτας με καινούργιο διάλυμα το οποίο καθαρίζει, απολυμαίνει, ενυδατώνει και αφαιρεί τις πρωτεϊνες.

• Καθαρισμός των φακών σας
Χρησιμοποιείτε μόνο το υγρό καθαρισμού όπως συστήνεται από τον οπτομέτρη σας. Όλα τα μπουκάλια των διαλυμάτων πρέπει να παραμείνουν κλειστά, όταν δεν χρησιμοποιούνται και να πετιούνται εάν δεν καταναλώνονται μέχρι την περίοδο που αναγράφεται στην ετικέτα.

• Καθαρισμός της θήκης των φακών σας
Καθαρίζετε προσεκτικά τη θήκη και να την αντικαταθιστάτε συχνά για να αποφύγετε τη μόλυνση.
Επιπλέον οδηγίες
• Aκολουθείτε προσεκτικά τις συμβουλές και τις οδηγίες του οπτομέτρη σας.
• Πλένεται τα χέρια σας κάθε φορά προτού χειριστείτε τους φακούς σας.
• Χρησιμοποιείτε διαλύματα καθαρισμού για να αποθηκεύετε τους φακούς σας κάθε μέρα.
• Μην ξεχειλίζετε με υγρό καθαρισμού τη θήκη των φακών σας.
• Μη χρησιμοποιείτε make-up στη ρίζα των βλέφαρων σας. Μη χρησιμοποιείτε σταγόνες ή κολλύριο προτού συμβουλευτείτε τον οπτομέτρη σας.
• Μην επιτρέπετε να έρθουν σε επαφή σπρέι μαλλιών ή άλλα διακοσμητικά σπρέι με τους φακούς σας.
• Μην φοράτε τους φακούς σας περισσότερο από το χρόνο που σας έχει προτείνει ο οπτομέτρης σας όσο άνετα και αν τους αισθάνεστε. Ακολουθήστε πιστά τα ραντεβού παρακολούθησης.
Καθημερινός έλεγχος για υγιεινή εφαρμογή του φακού
Πρέπει να ελέγχετε τους φακούς σας κάθε μέρα για να είστε βέβαιοι ότι :
1. Έχετε καθαρή όραση
2. Αισθάνεστε τα μάτια σας άνετα
3. Τα μάτια σας δείχνουν καθαρά και υγιή και δεν είναι ερεθισμένα

 


 

Γνωρίστε τα πάντα για την υγιεινή των φακών;


Χρειάζεται να εξετάζω τα μάτια μου συχνά όταν χρησιμοποιώ φακούς επαφής;
Μία φορά το χρόνο τουλάχιστον, όταν δεν υπάρχουν επιπλοκές

Για πόσο διάστημα ισχύει μία συνταγή φακών επαφής;
Για 1 χρόνο

Χρειάζεται να έχω και γυαλιά αφού χρησιμοποιώ φακούς επαφής;
Ναι, ως εναλλακτική λύση,μη ξεχναται παντα ότι με τα γυαλια σας εχετε πληρη διορθωση

Τι γίνεται αν ένας φακός χαθεί ή σκιστεί;
Αντικαταστήτε τον αμέοως. Καλό θα είναι να έχετε πάντα μαζί σας τη συνταγή σας και να γνωρίζετε τον τύπο φακών που χρησιμοποιείτε. Επίσης οι φακοί ημερήσιας αντικατάστασης (30 pack) είναι παντα μία λύση

Μπορεί ένας φακός να "χαθεί" πίσω από το μάτι;
Ποτέ! θα είναι παντα διπλωμένος κάτω από το βλέφαρο, συνήθως το επάνω

Μπορώ να κολυμπήσω με τους φακούς;
Καλύτερα να το αποφύγετε. Αν δε γίνεται διαφορετικά να χρησιμοποιείτε τα ειδικά γυαλιά κολύμβησης ή φακούς ημερησίας αντικατάστασης, τους οποίους και αφαιρείτε αφού βγείτε από το νερό

Πρέπει να τρίβω τους φακούς κατά την απολύμανση;
Ναι, κατά προτίμηση,αν και υπάρχουν πολλά υγρά καθαρισμού no rub παρ ‘ όλα αυτά όταν τρίβεται τους φακους σας για καλύτερο αποτέλεσμα

Μπορώ να χρησιμοποιώ make-up και λακ με τους φακούς μου;
Θα ηταν καλυτερο να χρησιμοποιείτε λακ πριν βάλετε τους φακούς και make-up αφού βάλετε τους φακούς σας

Τι κάνω όταν δεν έχω υγρό καθαρισμού για να απολυμάνω τους φακούς μου;
Προμηθεύεστε άμεσα ή χρησιμοποιείτε τα γυαλιά σας. Δεν υπάρχει εναλλακτική λυση

Τι κάνω αν κοιμηθώ με τους φακούς μου και δεν είναι ειδικοί για αυτό;

Όταν αφαιρεσετε τους φακούς σας, παρατηρήστε τα μάτια σας για τυχόν ερεθισμόυς ή κοκκινίλες και συμβουλευτείτε τον εφαρμοστή σας για να δοκιμάσετε φακούς επαφής που σας επιτρέπουν να κοιμάστε με αυτούς